Ingrediënten
1 eetl. boerenroomboter
150 g Baambrugs big spekblokjes
750 g Gasonne runderstooflappen, in blokjes
3 teentjes knoflook, geperst
200 g zilveruien, ontveld
1 winterpeen, in blokjes
1 bouquet garni (laurier, tijm, rozemarijn)
250 g kastanjechampignons, gehalveerd
handje verse peterselie
VOORRAADKAST
2 eetl. bloem
1 blikje tomatenpuree
500 ml rode wijn
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
Bereiding
- Verhit een braadpan met boter op hoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en bak deze knapperig. Schep de spekblokjes uit de pan en zet ze apart
- Bak het stoofvlees in het achtergebleven vet van de spekjes rondom goudbruin en bestrooi met de bloem
- Voeg vervolgens de knoflook, zilveruien en winterpeen toe en bak gedurende 3 minuten
- Schenk de wijn in de pan, voeg de tomatenpuree, spekblokjes en bouquet garni toe en roer door
- Laat het geheel circa 3 uur op laag vuur met deksel op de pan stoven
- Controleer zo nu en dan of er genoeg vocht in de pan zit en schenk eventueel wat wijn bij
- Voeg de laatste 10 minuten de champignons toe
- Breng het geheel op smaak met zout, peper en verse peterselie
- Serveer met een groene salade, knapperig stokbrood of een romige aardappelpuree.
Receptinformatie
- Bereidingstijd: 120 min
- Moeilijkheid: 3