Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

17 november 2025

Ingrediënten

1 eetl. boerenroomboter 150 g Baambrugs big spekblokjes 750 g Gasonne runderstooflappen, in blokjes 3 teentjes knoflook, geperst 200 g zilveruien, ontveld 1 winterpeen, in blokjes 1 bouquet garni (laurier, tijm, rozemarijn) 250 g kastanjechampignons, gehalveerd handje verse peterselie VOORRAADKAST 2 eetl. bloem 1 blikje tomatenpuree 500 ml rode wijn Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Bereiding

  1. Verhit een braadpan met boter op hoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en bak deze knapperig. Schep de spekblokjes uit de pan en zet ze apart
  2. Bak het stoofvlees in het achtergebleven vet van de spekjes rondom goudbruin en bestrooi met de bloem
  3. Voeg vervolgens de knoflook, zilveruien en winterpeen toe en bak gedurende 3 minuten
  4. Schenk de wijn in de pan, voeg de tomatenpuree, spekblokjes en bouquet garni toe en roer door
  5. Laat het geheel circa 3 uur op laag vuur met deksel op de pan stoven
  6. Controleer zo nu en dan of er genoeg vocht in de pan zit en schenk eventueel wat wijn bij
  7. Voeg de laatste 10 minuten de champignons toe
  8. Breng het geheel op smaak met zout, peper en verse peterselie
  9. Serveer met een groene salade, knapperig stokbrood of een romige aardappelpuree.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 120 min
  • Moeilijkheid: 3

More articles