Appel-cranberry crumble met clotted cream

Appel-cranberry crumble met clotted cream

4 januari 2017

Ingrediënten

3 Elstar appels, in dunne plakken 200 g (2 bakjes) cranberries 1 citroen, geperst 1 eetl. honing 150 g hazelnoten, gehakt 250 g muesli (the Nuthouse) 140 g roomboter 170 g clotted cream Zelf in huis halen: 150 g bruine suiker 5 g vanillesuiker 100 g bloem, gezeefd Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Bereiding

  1. Doe de appels en cranberries in een kom.
  2. Meng in een kleiner kommetje het citroensap, honing, 50 g suiker en vanillesuiker.
  3. Giet dit mengsel bij de appels en cranberries en laat 10 minuten intrekken.
  4. Schep de appels vervolgens in een vergiet en laat even uitlekken.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Vet een ovenschaal in met boter.
  7. Verdeel vervolgens het appel-cranberry mengsel over de ovenschaal.
  8. Rooster de hazelnoten in een droge pan tot deze lichtbruin kleuren.
  9. Rooster ook de muesli even in deze pan en meng 100 g suiker met de noten, bloem en de havervlokken.
  10. Voeg de boter in kleine stukjes toe en kneed met je handen tot een egaal mengsel.
  11. Zet de crumble vervolgens 10 minuten in de koelkast.
  12. Verdeel de crumble over de appel-cranberry mix en zet circa 20 minuten in de oven, of totdat de crumble mooi goudbruin is van kleur.
  13. Serveer warm met een lepel clotted cream.

Receptinformatie

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Moeilijkheid: 2

More articles