Exclusief verkrijgbaar in de webwinkel.
Deze sappige wildzwijnbout is speciaal voor de feestdagen ontbeend, opgerold en geknoopt door de vakslagers van Pieter van Meel. Een smaakvolle variatie op de klassieke rollade, met de rijke, aardse smaak van wildzwijn die perfect past bij de groenten van het seizoen. Het ideale hoofdgerecht voor een feestelijk kerstmenu.
Bout van Baambrugs big, vakkundig uitgebeend en tot rollade gerold door onze slagers. De handzame vorm maakt het extra eenvoudig om het sappige, smaakvolle vlees gelijkmatig te garen. Heerlijk met geroosterde aardappeltjes en seizoensgroenten.
De slagers snijden circa 1 kilogram vers voor u af.
Het meest begeerde deel van de koe, waaruit onder andere de tournedos wordt gesneden. De ossenhaas is een dunne spier die op de lendewervels ligt en gedurende het leven van de koe bijzonder weinig uitvoert. Heel mals, fijne structuur, bijna geen vet of bindweefsel. Hele runderhazen kunnen mooi in de oven of barbecue gebraden worden. Om dan te voorkomen dat het smalle achterste deel te snel gaar wordt, kan de punt worden dubbelgeslagen onder het middendeel en met een touwtje vastgezet. Zo heeft de haas over het geheel ongeveer dezelfde dikte.
Ossobuco – Italiaans voor “bot met gat” – is een schijf kalfsschenkel van het vleesrijke bovenste deel van de achterpoot. Het vlees heeft 1,5 week gerijpt en is mooi dooraderd met vet, veel bindweefsel, en een stukje mergpijp in het vlees dat smaak en binding geeft aan de saus of bouillon. De traditionele Ossobuco Milanese wordt gestoofd met witte wijn, verse kruiden en aromatische groenten; afgemaakt met gremolata (een mengsel van fijngesneden peterselie, citroenrasp en knoflook) en geserveerd met risotto.
Sluit je kerstdiner in stijl af met onze Kerst Dessert Box. Deze luxe box biedt het perfecte zoete einde van je feestmaaltijd, met een romige pannacotta, zachte perencompote en rijke Suboro karamelsaus. Deze vanille panna cotta ga jij maken met de enige echte Lindenhoff slagroom, die zorgt voor een extra rijke en volle smaak. Panna cotta betekent letterlijk ‘gekookte room’ in het Italiaans. Jij gaat deze panna cotta maken met echte vanille en de verrukkelijke topping van Suboro karamel-zeezout. Perfect om van te voren te maken en klaar te zetten in de koelkast, eenvoudig te serveren, maar met een verfijnde uitstraling die je gasten zeker zal verrassen – de ideale manier om het kerstfeest op een feestelijke en smaakvolle manier af te ronden.
Deze ingrediënten zitten in de dessert box:
- Conference peren
- Pecannoten
- Lindenhoff slagroom
- Suboro karamelsaus Zeezout
- Vanille stokje
- Gelatine
Speciaal voor de feestdagen heeft onze kaasmeester de mooiste luxe kazen geselecteerd. Dit is echt een kaasplank om indruk mee te maken: een must-have voor de kaaskenner. Deze combinatie van kaastoppers is de lekkerste die u kunt vinden. Perfect voor bij de kerstborrel of als nagerecht bij een feestelijk diner. Dat is pas volop genieten van deze gezellige feestmaand.
-
- Fransje
Zachte kaas | Koemelk | Gepasteuriseerd | Nederland
Deze kaas wordt gemaakt van de gepasteuriseerde melk van blaarkopkoeien van onze boer Dirco uit Baambrugge. De kaas wordt lactisch gestremd en is door de bijzondere rijkheid van de biologische melk zeer romig en vol van smaak. Dit kaasje ontwikkelt een lichte blauwe schimmel tijdens de rijping en is volgens onze kaasmeester tussen 2 tot 4 weken op z’n lekkerst.
- Chabichou du poitou AOC
Zachte kaas | Geitenmelk | Rauwmelks | Frankrijk
De Chabichou du Poitou is een Franse kaas, gemaakt in de Poitou-Charentes regio, in de Loire vallei, het belangrijkste gebied voor de productie van geitenkaas. Chabichou is een Franse verbastering van het Arabische woord chebli voor geit. De geitenhouderij in de Loire vallei stamt uit de tijd van de Saracenen. Na het verdrijven van de Saracenen, vanaf de 8e eeuw, bleven de geiten achter. De kaas heeft een echte geitensmaak, iets zurig in het begin en wordt dan steviger.
- Hertegeitje
Zachte kaas | Geitenmelk | Rauwmelks | België
Gewassen met lokaal trappistenbier heeft het rauwmelkse Hertegeitje een frisse smaak met een iets zurige kern. Op de plaats waar eeuwen lang Franciscaner-zusters leefden, maakt Belgische kaasmaker Peter Boonen al meer dan 20 jaar vele rauwmelkse kazen. Naast zijn eigen koemelk van de Catharinadal boerderij gebruikt hij ook melk van een bevriende geiten- en schapenboeren uit de omgeving van Hamont-Achel. Het unieke aan de kaas is dat deze is bereid met melk van een geitenras dat met uitsterven bedreigd zijn. De Belgische hertegeit (de vacht lijkt op een hert) is zo goed als verdwenen is.
- Beaufort d’ete
Harde kaas | Koemelk | Rauwmelks | Frankrijk
Een wereldberoemde bergkaas uit de Franse Alpenregio Savoie welke een zeer romige, soms wat kruidige smaak heeft, afhankelijk van de flora in de alpenweiden. De Beaufort Chalet d’Alpage AOP voldoet aan strenge voorschriften om het AOP keurmerk te behouden en wordt om die reden van rauwe melk gemaakt van Abondance- en Tarine runderen die op minimaal 1500 meter hoogte binnen vastgestelde regio grazen. Daar wordt de kaas tweemaal daags op traditionele wijze geproduceerd van de verse melk van een kudde in de chalet d’Alpage. Vervolgens wordt de kaas minimaal 5 maanden gerijpt in goed geventileerde, koele kelders.
- Roquefort troupeau AOP
Zachte kaas| Schapenmelk | Rauwmelks | Frankrijk
Roquefort troupeau is de beste Roquefort die er is. Sinds 1923 maakt kaasmakerij Le Vieux Berger op traditionele manier én met de hand deze heerlijke pittige klassieker. Om de kaas te maken verzamelen zij eerst de verse volle rauwe schapenmelk bij 13 boeren in de omgeving waarna deze handmatig wordt verwerkt tot de roqeufort troupeau. Nadat de kaas uit zijn vorm gehaald is, wordt deze gezouten en in de caves aan de voet van de Combalou neergelegd om rustig te rijpen. In deze periode krijgt de kaas de welbekende blauwe aders en de heerlijke zacht smeltende, pikante smaak. Deze kaas is heerlijk bij een glas sauternes, banyuls, maury, vouvray, port of een IPA biertje.
- Kweeperengelei uit eigen tuin
Deze mooie pâte de coings wordt volgens geheim recept op Lindenhoff door de Open Tuin gemaakt van verse kweeperen en is van het einde van de zomer tot ongeveer januari verkrijgbaar. De zoete, fruitige smaak is de perfecte combinatie met het kaasplateau.
Tip: Laat de kazen altijd een uurtje op kamertemperatuur komen. Dat komt de smaken zeker ten goede.
Dit verrukkelijke voorgerecht van Miljuschka is eenvoudig te maken en vol van smaak. De gegrilde witlof combineert perfect met de zoete uienjam en romige burrata, wat zorgt voor een verrassende balans van smaken. Een ideaal gerecht voor je kerstmenu, dat niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook prachtig uitziet op tafel. Snel te bereiden en altijd een succes!
Deze ingrediënten zitten in de box:
- Uien
- Witlof
- Burrata
- Tijm
- Dille
Maak je diner compleet met onze zorgvuldig samengestelde Winterse bijgerechten Box ruim voldoende voor 4 personen – waarin de beste seizoensproducten samenkomen in twee heerlijke, verrassende gerechten. Laat je verrassen door de smaken van de herfst en winter, perfect op elkaar afgestemd door chef Luuk Langedijk.
Pompoen en spitskool worden langzaam geroosterd, wat zorgt voor diepe, volle smaken – een puur, verwarmend gerecht. Wintersalade met Radicchio – Mandarijnen en Pecannoten, een frisse, kleurrijke salade met bittere radicchio, zoete mandarijnen en krokante pecannoten. De ideale balans voor elke Kersttafel! Met de vers geselecteerde ingrediënten in deze box zet je eenvoudig bijzondere bijgerechten op tafel. Perfect voor de feestdagen en ideaal om naast een mooi stuk vlees van Lindenhoff te serveren!
Wat gaan we op tafel zetten:
- Seizoengroente: pompoen en spitskool uit de oven
- Wintersalade met radicchio, mandarijnen en pecannoten
Deze ingrediënten zitten in de bijgerechten box:
- Flespompoen
- Spitskool
- Boerenroomboter
- Salademix met frisee
- Radicchio di Treviso
- Mandarijnen
- Pecannoten
- Geraspte Pecorino Romano DOP
- Witte wijnazijn
Deze ingrediënten moet jezelf in huis halen of uit de voorraadkast
-
- Mosterd
- Kristalsuiker
- Olijfolie
Bekijk hier het recept van de verrukkelijke salade
Bekijk hier het recept van de spitskool en pompoen