Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Thaise pompoencurry uit de oven van Miljuschka

Gang

main

Bereidingstijd

70 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 personen | 1 uur en 10 minuten

1 pompoen, in blokjes
1/2 broccoli stronk, in roosjes
1 rode paprika, in blokjes
4 kipdijfilets
verse koriander

Voorraadkast / zelf in huis halen
Zout en peper
Olie om in te bakken
3 el rode currypasta
400 ml kokosmelk

 

 

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Doe de pompoenblokjes in een kom en doe hier de currypasta bij. Roer het geheel goed om tot alles een beetje bedekt is met de curry. Verdeel ook een beetje over de kipfilets.
  3. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat, besprenkel met olie, peper en zout. Voeg de kipdijfilets toe met het vel naar boven.
  4. Rooster in totaal in de oven voor 30-45 minuten of tot de pompoen gaar is en de kip goudbruin.
  5. Doe de pompoen over in een ruime ovenschaal. Giet de kokosmelk erbij en roer het geheel even door. Voeg de broccoliroosjes en de paprika toe en roer even om. Voeg de kip weer toe en bak het geheel nog eens voor 15-20 minuten in de oven.
  6. Serveer met verse koriander.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Thaise pompoencurry uit de oven van Miljuschka

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt