Pompoenravioli van Leonardo Pacenti
Chef
Chef Leonardo PacentiGang
mainBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
200 g cherrytomaten
3 takjes verse oregano
10 g verse basilicum
1/2 bakje rucola
1 pak pompoenravioli
50 g roomboter
1/2 Sorrento citroen
30 g geraspte Parmezaanse kaas
VOORRAADKAST
2 eetl. Balsamico azijn
2 eetl. olijfolie
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
400 g cherrytomaten
6 takjes verse oregano
20 g verse basilicum
1 bakje rucola
2 pakken pompoenravioli
100 g roomboter
1 Sorrento citroen
60 g geraspte Parmezaanse kaas
VOORRAADKAST
4 eetl. Balsamico azijn
4 eetl. olijfolie
Bereiding
- Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes oregano van de takjes. Hak de basilicum fijn.
- Meng de Balsamico azijn en olijfolie tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Hussel de cherrytomaten, rucola en dressing door elkaar in een saladekom.
- Doe de ravioli voorzichtig, één voor één in het water om scheuren te voorkomen. Kook de ravioli in ongeveer 5-6 minuten gaar. Haal voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en bewaar wat kookvocht.
- Smelt ondertussen de boter in een steelpan en voeg de oregano en 1 theel. citroenrasp toe.
- Leg de ravioli in de pan met botersaus en schep voorzichtig door elkaar. Besprenkel met wat citroensap, roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een klein scheutje kookvocht toe om de saus wat smeuïger te maken.
- Serveer de ravioli met de salade en bestrooi met de basilicum, overige Parmezaanse kaas en extra citroensap naar smaak.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
over de Chef - Chef Leonardo Pacenti
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.