Brandt & Levie verse worst peterselie knoflook
Beschrijving
Deze verse worst wordt op ambachtelijke wijze gemaakt met vlees van de schouder, buik en achterpoot van het Brandt & Levie varken en op smaak gebracht met verse peterselie en knoflook. Het resultaat is heerlijk sappig, met een volle kruidige smaak. Ideaal voor zomeravonden op de barbecue!
Meer informatie
ingrediënten
varkensvlees 92%, peterselie vers, zeezout, witte wijn, peper wit, peper zwart, nootmuskaat, knoflook bio
Bereiding
Laat de worst eerst 15 minuten op kamertemperatuur komen en verwarm een stevige koekenpan op matig vuur. Dep eventueel de worst droog met keukenpapier. Braad de worst in een klein beetje (olijf)olie en/of boter in 12 minuten volledig gaar. Prik niet in de worst. Laat de worst een minuut rusten voordat je hem aansnijdt. Wilt u de worst bereiden op de barbecue? Laat deze dan eerst zo'n zes minuten wellen in water dat net niet kookt, tot de worst mooi stevig aanvoelt. Tip: zorg dat de barbecue waar u op gaat grillen niet te heet is om te voorkomen dat de worst openspringt, maar prik niet in de worst om de sappigheid te behouden. Houd de barbecue goed in de gaten en draai de worsten wanneer hier wat vet uit begint te druppelen.
Oorsprong
Brandt & Levie
Smaakvol vlees van goed gehouden Nederlandse varkens, natuurlijke ingrediënten en gevoel voor bijzondere smaakcombinaties: dat is wat de worsten van Brandt & Levie al jarenlang geliefd maakt. Vanaf dag één is het doel van deze Amsterdamse worstenmakers om zoveel mogelijk mensen te inspireren om beter vlees te eten.
Meer over de boer