Black Angus runderbavette
Beschrijving
Van oudsher gebruikt om te stoven maar tegenwoordig is runderbavette een heerlijke biefstuk dat uit de ‘vang’ van de koe wordt gesneden. De bavette wordt in Nederland, in tegenstelling tot in Frankrijk, weinig gebruikt – al is dit vlees onder invloed van chefs en journalisten recent aan een opmars bezig. Net als de longhaas is de bavette erg grof van draad en heeft daardoor een ‘spannende’ structuur. Door de noeste arbeid die hij gedurende het runderleven uitvoert is Black Angus runderbavette bijzonder sterk van smaak.
De slagers snijden circa 500 gram vers voor u af.
Meer informatie
Voedingswaarden | per 100 g |
---|
Meer weten?
Bavette
Gebakken in boerenroomboter of geroosterd op de barbecue; bavette wordt ook wel het best bewaarde geheim van de slager genoemd. Een echte betaalbare delicatesse voor op de barbecue. Bavette is Nederland nog in de opmars maar in Frankrijk is het een van de populairste steaks – in Parijs zie je veel Bavette en l’échalotte op de menukaart; bavette geserveerd met sjalot ook in Nederland hebben veel chefs onze bavette op het menu staan. Lees hier hoe u dit heerlijke vlees thuis het beste kunt bereiden en ontdek onze recepten. Bavette, ook wel vanglap, vinkelap en (op z’n Engels) flank st ...
Lees meer over bavette