Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Bietencarpaccio met frisse kruidenhangop van Miljuschka

Seizoen

spring

Gang

appetizer
lunch

Bereidingstijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

4 personen | 10 minuten

1 kilo rauwe chioggia bieten
4-6 eetlepels hangop
50 gr rucola
50 gr waterkers
2 el fijngesneden verse peterselie
2 el fijngesneden verse dille
2 el pijnboompitjes
rasp van 2 citroenen
citroensap

Voorraadkast / zelf in huis halen
peper en zout
2 el olijfolie

Recept: Miljuschka

Printen

Bereiding

  1. Begin met het dun snijden van de chioggia bieten. Liefst op een mandoline. Leg de plakken biet op twee borden.
  2. Meng de hangop met de verse kruiden, de citroenrasp en peper en zout. Is het te dik? Voeg dan een beetje olijfolie toe en indien gewenst nog wat citroensap. Mix het goed en maak op elk bordje een quenelle van de hangop.
  3. Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan
  4. Bestrooi vervolgens met de geroosterde pijnboompitjes, de rucola en waterkers en sprenkel hier nog wat olijfolie overheen.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Bietencarpaccio met frisse kruidenhangop van Miljuschka

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt