Mimolette lait cru
Beschrijving
Mimolette wordt in verschillende noordelijke streken van Frankrijk geproduceerd, waaronder Bretagne, Nord-Pas de Calais, Basse-Normandie, de Loire-streek en de Bourgogne. De harde kaas dankt zijn oranje kleur aan annato, een natuurlijke kleurstof uit de zaden van de Roucou plant. De kaas wordt gemaakt met een mengsel van volle ochtendmelk en afgeroomde avondmelk en heeft een zoete, nootachtige smaak. Deze bol is van de enige Mimolette kaasmaakster die deze kaas nog maakt met volle rauwe koemelk, wat zorgt voor een uniek karakter.
Meer informatie
ingrediënten
zuurteregelaar - kaliumhydroxide, zuursel, kleurstof - annatto, koemelk (rauw), stremsel(dierlijk), zout
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 1984 kJ |
Energie | 355 kcal |
Vetten | 24 g |
waarvan verzadigde | 16 g |
Koolhydraten | 0,1 g |
Eiwitten | 28 g |
Zout | 2 g |