Rustieke bollen van vanmenno
Beschrijving
Mooie rustieke bollen om zelf af te bakken met een knapperige korst, gemaakt met op stenen gemalen biologisch tarwemeel, water, zeezout uit de Guérande. Heerlijk om rijkelijk te beleggen bij het ontbijt of de lunch, maar ook erg lekker in combinatie soep of een salade.
1 bol weegt ongeveer 100 gram.
Meer informatie
ingrediënten
water ,gist ,tarwebloem ,zeezout
Bewaren
In de koelkast bewaren (maximaal 7 dagen).
Bereiding
Afbakken voor gebruik (± 8 minuten op 180 °C).
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 1016,712 kJ |
Energie | 243 kcal |
Vetten | 1,2 g |
waarvan verzadigde | 0,2 g |
Koolhydraten | 49,1 g |
waarvan suikers | 1,3 g |
Eiwitten | 8,2 g |
Zout | 1 g |
Oorsprong
Brood van Menno
Meer dan tien jaar geleden trok Menno naar Frankrijk om de geheimen van echt Frans brood te leren kennen. Hij wilde brood leren bakken zonder kleur- en smaakstoffen en zonder chemische trucjes. Na een professionele bakkersopleiding in Rouen, ging hij werken bij één van de beste bakkers in Parijs. Daar leerde hij desembroden bakken met op molensteen gemalen biologisch meel, in een houtgestookte steenoven uit 1912. Hier krijgt brood nog tijd om te rijzen, soms wel 24 uur lang, waardoor de van nature in het meel aanwezige aroma's de kans krijgen zich volledig te ontwikkelen. Door het bakken op ...
Meer over de boer