Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Ingemaakte rode kool

Seizoen

winter

Gang

side

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 rodekool
2 laurierblaadjes

Zelf in huis halen
75 g kristalsuiker
75 ml water
250 ml witte wijnazijn
200 ml suikerstroop
2 theel. mosterdzaad
250 ml rode wijn
½ eetl. pimentbessen, geplet
¼ eetl. kruidnagel

Printen

Bereiding

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool. Snijd de kool in 8 parten en laat de kern zitten.
  2. Doe de parten in een grote pan, voeg alle overige ingrediënten toe, behalve het mosterdzaad. Zorg dat alles onder water staat en doe een deksel op de pan.
  3. Breng aan de kook en laat circa 2 uur zachtjes pruttelen tot de kool beetgaar is. Doe de rodekool in een schone weckpot en voeg het mosterdzaad toe. Laat afkoelen en zet 2 dagen in de koelkast.

Tip: lekker bij hazenpeper en andere winterse gerechten. De rodekool is in afgesloten pot zeker een aantal weken houdbaar.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Ingemaakte rode kool

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt