Ingemaakte rode kool
Seizoen
winterGang
sideBereidingstijd
45 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1 rodekool
2 laurierblaadjes
Zelf in huis halen
75 g kristalsuiker
75 ml water
250 ml witte wijnazijn
200 ml suikerstroop
2 theel. mosterdzaad
250 ml rode wijn
½ eetl. pimentbessen, geplet
¼ eetl. kruidnagel
Bereiding
- Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool. Snijd de kool in 8 parten en laat de kern zitten.
- Doe de parten in een grote pan, voeg alle overige ingrediënten toe, behalve het mosterdzaad. Zorg dat alles onder water staat en doe een deksel op de pan.
- Breng aan de kook en laat circa 2 uur zachtjes pruttelen tot de kool beetgaar is. Doe de rodekool in een schone weckpot en voeg het mosterdzaad toe. Laat afkoelen en zet 2 dagen in de koelkast.
Tip: lekker bij hazenpeper en andere winterse gerechten. De rodekool is in afgesloten pot zeker een aantal weken houdbaar.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.