Beaufort d’ete AOC
Beschrijving
Een wereldberoemde bergkaas uit de Franse Alpenregio Savoie welke een zeer romige, soms wat kruidige smaak heeft, afhankelijk van de flora in de alpenweiden. De Beaufort Chalet d’Alpage AOP voldoet aan strenge voorschriften om het AOP keurmerk te behouden en wordt om die reden van rauwe melk gemaakt van Abondance- en Tarine runderen die op minimaal 1500 meter hoogte binnen vastgestelde regio grazen. Om deze reden wordt de kaas alleen in de zomer geproduceerd als de bergweiden sneeuwvrij zijn. Daar wordt de kaas tweemaal daags op traditionele wijze geproduceerd van de verse melk van een kudde in de chalet d’Alpage. Vervolgens wordt de kaas minimaal 5 maanden gerijpt in goed geventileerde, koele kelders. De milde, soepele Beaufort wordt het beste gegeten met een fris en fruitige witte of rode wijn die niet te zwaar is, bijvoorbeeld een lokale wijn uit de Savoie of uit Valle d’Aosta.
Meer informatie
ingrediënten
stremsel(dierlijk) ,zout ,zuursel ,koemelk (rauw)
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 1632 kJ |
Energie | 390 kcal |
Vetten | 30 g |
waarvan verzadigde | 20 g |
Eiwitten | 27 g |