Tomme de Savoie fermière
Beschrijving
Deze milde boerenkaas uit de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie is zacht fruitig van smaak met een aangenaam nootachtige nasmaak. Het zuivel is soepel zacht met onregelmatige gaatjes en ruikt naar gras, karamel en paddenstoelen. De Tomme de Savoie wordt gemaakt van afgeroomde rauwe koemelk en heeft daarom een laag vetpercentage van tussen 20-40%. De rijping, van 2 tot 4 maanden, vindt plaats in grotten, waardoor zich op de natuurlijke grijze korst een roodgele flora ontwikkelt. Doordat de kaas het hele jaar door wordt gemaakt, verschilt de smaak per seizoen, afhankelijk van de graasperiodes van de alpenkoeien in het grensgebied van Frankrijk, Zwitserland en Italië.
Meer informatie
ingrediënten
zout, zuursel, stremsel(dierlijk), koemelk (rauw)
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 1608 kJ |
Energie | 865 kcal |
Vetten | 56 g |
Eiwitten | 27 g |
Zout | 2,5 g |