Tartiflette
Seizoen
winterGang
mainBereidingstijd
25 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1 kg kruimige aardappels, geschild en in dunne plakken
200 g Baambrugs big spekblokjes
2 banaan sjalotten, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, geperst
2 takjes verse tijm, gerist
150 g crème fraîche
3 eetl. peterselie, fijngesneden
250 g Reblochon kaas, in blokjes
Zelf in huis halen
60 ml droge witte wijn
Ook nodig: ingevette ovenschaal van 20×30 cm
Printen
Bereiding
Hoofdgerecht voor 4 personen // tijd: circa 25 minuten + 25 minuten oventijd // makkelijk en doordeweeks // wintersport klassieker
- Kook de aardappels in licht gezouten water in 20 minuten gaar.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak ondertussen de spekblokjes goudbruin en knapperig. Voeg de sjalotten, knoflook en tijm toe en bak nog 2 minuten mee. Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Haal vervolgens de pan van het vuur en voeg de crème fraîche en de helft van de peterselie toe. Schep voorzichtig de aardappelplakken erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Doe het aardappel-spek mengsel in een ovenschaal. Snijd de Reblochon in plakken en leg op de aardappels.
- Bak circa 25 minuten in de oven. Bestrooi met de overige peterselie en serveer met een frisse salade.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.