Prosecco frizzante le Carline Biologisch
Beschrijving
Bleek geel van kleur. Bloemig en fruitig bouquet met licht nootachtige aroma’s.
Druif: Prosecco
Wijnhuis: Le Carline
Streek: Veneto
Wijn-Spijs: Aperitief, bij charcuterie of gerookte vis
Achtergrond: Het wijnbedrijf Le Carline ligt in de provincie Veneto. Sinds de oprichting wordt er al biologisch gewerkt; dat was in 1988. Daniele Piccinin en zijn vrouw Diana, zijn een fijn voorbeeld voor andere producenten in de regio die biologisch willen produceren. Geen bestrijdingsmiddelen en zo natuurlijk mogelijke wijnen. Hun visie op wijn is ook terug te zien in het wijnmaakproces. Veel roestvrij staal en weinig houtlagering. Weinig of liefst geen zwavel. Zoveel
mogelijk druifsmaak.
Meer informatie
Voedingswaarden | per 100 g |
---|
Oorsprong
Rank
In 1989 is Ben te Voortwis begonnen met het importeren van wijn. Toen nog onder de vlag van Lindenhoff. Vanaf 2011 hebben Albert en Jantiene te Voortwis de zoektocht naar natuurlijke wijnen voortgezet en zijn ze gegroeid tot de wijn groothandel die het nu is. De wijnen die Rank importeert zijn gemaakt van druiven die op een zo natuurlijk mogelijke manier verbouwd worden en dat het wijnmaakproces gaat over de vergisting van druiven tot wijn. Zij zijn tegen toevoegingen als aroma’s en zoetstof en met veel zwavel proberen een wijn te construeren. Wijn is niet bedoeld als een industrie product, ...
Meer over de boer