Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Hertenboutrollade met cranberrysaus

Seizoen

winter

Gang

main

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

250 g verse cranberry’s
150 ml verse sinaasappelsap
2 teentjes knoflook,
1 takje rozemarijn
2 eetl. roomboter
1 hertenbout rollade van ca. 1 kg, op kamertemperatuur
1 paarse spitskool, in 16 parten
200 gram spruiten, gehalveerd
2 takjes verse tijm, geritst
1 eetl. boter

Zelf in huis halen
200 ml rode port
2 kaneelstokjes
3 eetl. kristalsuiker
Olie

Ook nodig
keukentouw
kerntemperatuur meter
aluminium folie

Printen

Bereiding

  1. Breng de cranberry’s samen met de sinaasappelsap aan de kook. Voeg de kaneelstokjes, suiker en rode port toe en laat 10 minuten inkoken. Roer regelmatig door. Verwijder de kaneelstokjes, mix de saus met een staafmixer.
  2. Verwarm de oven voor op 100 graden. Maak rondom inkepingen in de rollade, steek er stukjes knoflook en rozemarijn in en bestrooi met zout en peper. Verhit een koekenpan met de roomboter en bak de rollade rondom goudbruin. Zet hem vervolgens in een ovenschaal en giet het bakvet erbij. Bestrijk de rollade met de cranberry saus.
  3. Snijd de spitskool en spruiten. Bak de groente ongeveer 20 minuten in een pan met wat olie en boter, knoflook en tijm.
  4. Prik de kerntemperatuur meter in de rollade en laat de rollade garen tot deze een kerntemperatuur van 55 graden heeft bereikt. Keer halverwege en bestrijk opnieuw met de cranberry saus. Rol de rollade na het garen in aluminiumfolie en laat nog even rusten. Snijd de rollade in plakken en serveer met de cranberry saus.

De elegante smaak van de hertenbout biedt enkele verrassende mogelijkheden uit het assortiment van Prisecco Alcoholvrij: verkies je een frisse combinatie, kies dan voor de witte moussende Apfelsinfonie; de rijpe, kruidige tonen van appel en kaneel komen terug in het recept. Drink je graag rood, maar wil je het fris houden; kies dan de fruitige aroma’s van zwarte bessen, zure rode kersen en kweepeer in de mousserende Prisecco Alcoholvrij Rotfruchtig Wil je rood maar geen koolzuur; kies dan het aardse van rode biet en het rijpe van rode kersen in Prisecco Alcoholvrij Inspiration 4.0.

 

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Hertenboutrollade met cranberrysaus

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt