Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Ovenschotel van Baambrugs big worst, aardappels en verse kruiden

Chef

Joanna Jes-Szopa – I wine&dine

Seizoen

autumn

Gang

main

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Ingrediënten:
500 g Charlotte aardappels
tijm
rozemarijn
salie
1 bol Lautrec knoflook
300 g puntpaprika
2 rode uien
4 Baambrugs big worsten
1 bol Lautrec knoflook
Olives&More olijfolie

Zelf in huis halen:
versgemalen zwarte peper
fleur de sel

Printen

Bereiding

1. Zet de oven op 210°C.

2. Schil de aardappels en snij ze door in 2 of 4 gelijke stukken, afhankelijk van de grootte van de aardappel. Doe deze in een pan met gezouten water en breng aan de kook, kook dan nog 3 minuten. Giet af en doe de aardappels terug in de pan. Leg de deksel erop en schud de pan flink een paar keer. U zult zien dat ze tijdens het bakken krokante korst ontwikkelen en heerlijk zacht van binnen worden.

2. Leg de aardappels in een grote ovenschaal of op een bakplaat. Ris naar uw smaak de kruiden overheen.

3. Snijd de paprika’s doormidden, haal de zaadjes weg en snijd ze vervolgens in 3 of 4 stukken, voeg toe aan de aardappels.

4. Verwijder de uiteinden van de uien, pel ze en snijd in parten, voeg toe aan de andere ingrediënten.

5. Snij de worsten in 4 gelijke stukken. Snij de knoflook bol doormidden en voeg deze toe, samen met beetje zout en zwarte peper, bij de rest van de ingrediënten.

6. Besprenkel alles royaal met olijfolie en meng goed door elkaar, totdat alles bedekt is.

7. Zet in de oven en bak voor 45-60 minuten. Haal na 20 minuten eruit en roer. U kunt aan het einde van de baktijd de oven op de heetste stand zetten om de ingrediënten nog meer bruin en krokant te laten worden.

Tip:

Ik gebruik een conventionele oven, maar elke oven doet het toch anders. Controleer de garing regelmatig. Verhoog of verlaag eventueel de temperatuur.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Ovenschotel van Baambrugs big worst, aardappels en verse kruiden
Joanna Jes-Szopa

over de Chef - Joanna Jes-Szopa – I wine&dine

Joanna, schrijfster van een culinaire blog, i wine&dine is opgeleid als kok en kookt de lekkerste gerechten met Lindenhoff producten en ze gaat voor ons en dus voor jullie heerlijke recepten maken die u in onze webwinkel terug kunt vinden en eenvoudig kunt bestellen! De passie voor koken en goed eten heeft Joanna via de genen van haar oma gekregen. En haar man stimuleert haar extra om veel te koken en dat begrijpen wij! Lekker eten is voor Joanna belangrijker dan snel."Eten heeft een emotioneel aspect en is niet alleen om de honger te stillen" Ze kookt elke dag en soms zelf meerdere keren per dag met veel aandacht en tijd.Ze is dol op eten, kieskeurig waar ze haar ingrediënten haalt, het liefst op vertrouwde plekken - boodschappen is een onderdeel van het kookritueel en voor Joanna ook een van de leukste!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt