Hele bloemkool van de barbecue
Seizoen
summerGang
mainBereidingstijd
120 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1 hele bloemkool
PrintenBereiding
Bloemkool is fantastisch lekker van de barbecue en heeft een meer nootachtige smaak door het grillen op de barbecue.
1. Steek de barbecue aan om indirect op 100 graden te gaan grillen
2. Laat het blad aan de bloemkool. Leg de bloemkool op het midden van het rooster en doe de deksel dicht
3. Laat de bloemkool in ca. 2 uur gaar worden.
4. Snijd de bloemkool in mooie dikke plakken van ongeveer 2 cm.
5. Strooi voor serveren grof zeezout over de bloemkool.
Lekker bij de bloemkool
Vadouvan saus voeg 6 eetlepels van de Lindenhoff mayonaise samen met een beetje water en citroensap. Roer naar eigen smaak de hoeveelheid vadouvan (specerijenmengsel) door de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
Een andere lekkere Hollande combinatie is een frisse yoghurt saus. Meng 4 eetlepels boerenyoghurt met 1 eetlepel Lindenhoff mayonaise, pers 1 teentje knoflook en voeg toe. Breng de saus met peper en zout op smaak. voor de liefhebbers van verse kruiden; voeg een handje fijngehakte peterselie en bieslook toe.
Tip
U kunt de bloemkool ook in de oven bereiden. Gaar de bloemkool in de oven voor ca. 70 minuten op een temperatuur van 180 graden. Zorg dat de stronk recht is zodat de bloemkool goed blijft liggen in de oven. (Wordt de bovenkant te bruin? zet de temperatuur dan lager van de oven)
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.