Saltimbocca alla Romana
Chef
Barbecue meester Gertjan van DijkSeizoen
summerGang
mainBereidingstijd
60 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
4 personen // 60 minuten
8 plakken San Daniele ham
Bosje verse salie
4 Gasconne kalfsschnitzels
50 g ongezouten boerenroomboter, in blokjes
Zelf in huis halen / voorraadkast
200 ml Marsala zoete Italiaanse dessertwijn
Bereiding
- Maak de barbecue klaar om direct te gaan grillen op een medium hoge temperatuur van 200 graden.
- Leg de plakken ham per twee op een werkblad en verdeel de blaadjes salie erover. Leg op elke twee plakken ham een kalfsschnitzel en rol samen met de ham op. Zet goed vast met een cocktailprikker.
- Grill de rolletjes rondom goudbruin (aangrillen) op 200 graden om daarna indirect op lage temperatuur – 135 graden – de saltimbocca’s door te garen op de barbecue (ongeveer 10 minuten)
- Schenk ondertussen de Marsala in een vuurvaste steelpan en laat inkoken tot het de dikte van saus heeft. Roer er vervolgens met een houten lepel de koude boter in blokjes door. Serveer de saus over de saltimbocca.
Tip: als je geen vuurvast steelpan hebt kan je de saus ook gewoon in de keuken maken
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
over de Chef - Barbecue meester Gertjan van Dijk
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.