Gepofte Roscoff uien met Bleu de Basque
Chef
Barbecue meester Gertjan van DijkSeizoen
summerGang
sideBereidingstijd
60 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
4 Roscoff uien van gelijke grootte
Grof zeezout
4 theel. San Mauro Aceto Balsamico
100 g Bleu de Basque (of een andere blauwschimmelkaas)
Bereiding
Tip: Roscoff uien zijn niet altijd verkrijgbaar, maar zijn bijzonder geschikt voor dit recept. Wanneer ze in het seizoen zijn is dit echt een aanrader! Anders zijn rode uien ook een lekker alternatief.
- Steek de barbecue aan en maak gereed met een temperatuur van 150 graden, of verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de uien ongepeld kruislings in, maar laat aan de onderkant vastzitten. Leg elke ui op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met grof zeezout en Balsamico azijn. Vouw de folie goed dicht tot pakketjes.
- Leg de pakketjes tussen de kooltjes van de barbecue — of in een ovenschaal in de oven — en pof in circa 45 minuten gaar . Maak de pakketjes voorzichtig open en controleer of de uien helemaal zacht zijn.
- Verbrokkel de Bleu de Basque erover en serveer.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
over de Chef - Barbecue meester Gertjan van Dijk
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.