Blaarkop hangop
Beschrijving
Deze romige hangop is op ambachtelijke wijze gemaakt van biologische yogurt. De yoghurt wordt in een passeerdoek geschonken en opgehangen, zodat deze kan uitlekken. Het resultaat is een ingedikt melkproduct dat qua structuur aan kwark doet denken, met het friszure karakter van yoghurt. Heerlijk met vers fruit als dessert of ontbijt.
Deze Blaarkop hangop wordt gemaakt door Kaasmakerij Landgoed Willibrordus. In de voormalige grootkeuken van het landgoed worden nu biologische zuivelproducten gemaakt door psychiatrische clienten van de GGZ-NHN, om zo mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven op een betaalde baan. In de kaasmakerij wordt uitsluitend gewerkt met Blaarkopkoemelk van biodynamische boerderij Natuurlijk Genoegen. De Blaarkop is een sterk oudhollands dubbeldoelras dat zeer hoogwaardige melk geeft. Op de boerderij grazen de Blaarkoppen het grootste deel van het jaar op de kruidenrijke gronden van de Schermer, achter de duinen.
Meer informatie
ingrediënten
yoghurt culturen, koemelk bio (gepasteuriseerd)
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 726 kJ |
Energie | 174 kcal |
Vetten | 8,7 g |
Koolhydraten | 10,2 g |
Eiwitten | 11,4 g |