Pannacotta met gekarameliseerde honing, granola en fruit
Seizoen
springGang
dessertBereidingstijd
300 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
4 personen ingrediënten
160 gram acacia honing
60 ml versgeperste sinaasappelsap
6 blaadjes (10 gram) gelatine
5 ml oranjebloesemwater
530 gram boeren yoghurt naturel
200 ml room
Voor de garnering:
friszure vruchten
4 eetlepels geroosterde muesli (granola)
eetbare bloemen
PrintenBereiding
- Zet 4 mokken – of kommetjes met hoge randen – klaar. Vet de binnenkanten in met een klein beetje (zonnebloem) olie.
- Breng de honing in een sauspannetje aan de kook.
- Laat op middelhoog vuur 4-6 minuten pruttelen tot de honing karameliseert (donkerbruin wordt).
- Wals de pan vervolgens en roer even om de honingkaramel gelijkmatig te maken.
- Voeg vlak voordat de karamel begint te verbranden (de geur verandert) het sinaasappelsap toe en haal de pan van het vuur.
- Week ondertussen de gelatineblaadjes 5 minuten in een bakje koud water.
- Knijp ze goed uit en voeg ze toe aan de (nog warme) karamel, roer door tot de gelatine helemaal opgelost is.
- Voeg in etappes het oranjebloesemwater, de yoghurt en de room toe, terwijl je telkens roert – het mengsel moet helemaal glad zijn.
- Verdeel het mengsel over de mokken en zet gedurende 2-4 uur in de koelkast.
- Zet 4 schaaltjes klaar.
- Laat de pannacotta voorzichtig uit de mok komen door hem boven een schaaltje op zijn kant te houden en een klein stukje los te maken met een lepel of mes: door de ontstane luchtbel laat het vanzelf los – als het niet lukt houd dan voorzichtig de zijkant van de mok onder de warme kraan.
- Garneer de pannacotta met de vruchten, de granola en bloemen.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.