Gebakken Fries suikerbrood, blauwe bessen, honing, marscarpone en dragon
Chef
Chef Maik KuijpersSeizoen
winterGang
dessertBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
125 g blauwe bessen
1 limoen, geperst en geraspt
3 takjes verse dragon, de blaadjes fijngehakt
250 g mascarpone
0,5 vanillestokje, alleen de zaadjes
150 ml slagroom
150 ml melk
2 eieren, losgeklopt
4 plakken Fries suikerbrood
40 g boerenroomboter
Zelf in huis halen:
100 g kristalsuiker
2 theel. speculaaskruiden
2 eetl. blauwe bessenjam
2 eetl. honing (of uit onze webwinkel)
Bereiding
Meng in een kom de bessenjam, blauwe bessen, limoensap en -rasp. Voeg de dragon toe aan de bessencompote. Meng de mascarpone met de honing en vanille. Klop in een kom de slagroom, melk, eieren en 1 theel. speculaaskruiden. Leg het suikerbrood erin en laat aan beide kanten intrekken. Verhit boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes rondom goudbruin. Meng op een apart bordje de suiker met de speculaaskruiden. Wentel de wentelteefjes vervolgens in de speculaassuiker. Leg de wentelteefjes op 4 bordjes. Verdeel een lepel bessencompote over het suikerbrood en bestrooi met extra dragon. Serveer met de mascarpone.
Lekker om te schenken bij dit gerecht:
Wijn: Château de Cranne Cuvée Annie Darras Loupiac smaakt heerlijk bij dit dessert. Deze zoete wijn is gemaakt van overrijpe druiven die zijn aangetast met de edele rot botrytis. Hierdoor krijgt de wijn aroma’s van honing, kweepeer en gekonfijt fruit en is een feestje om te drinken bij het gebakken suikerbrood.
Prisecco (alcoholvrij): Prisecco Inspiration 4.4 is explosie van tropische fruitaroma’s zonder zoet te zijn en heeft een frisse afdronk. Een feestelijke combinatie met het zoet van de wentelteefjes.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
over de Chef - Chef Maik Kuijpers
Chefkok Maik Kuijpers kookte 14 jaar lang de sterren van de hemel als chefkok bij de Librije. Vorig jaar werd het tijd voor Maik om op eigen benen te gaan staan, en sindsdien werkt hij aan allerlei uitdagende projecten. Waaronder een nieuw brasserie concept in Amsterdam in samenwerking met Lindenhoff, en natuurlijk een bijzonder kerstmenu waar u deze kerst thuis van kunt genieten!Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.