Rabarber amandel cake
Seizoen
springGang
dessertBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
250 g rabarber, in gelijke stukken gesneden
merg van 1/2 vanillestokje
150 g blanke amandelen
5 eiwitten
200 g boerenroomboter, gesmolten
Zelf in huis halen:
75 g kristalsuiker
75 g bloem, gezeefd
150 g poedersuiker
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Verwarm in een ruime pan een klein bodempje water met de suiker, vanille en rabarber.
- Kook de stukjes gaar. Laat de rabarber boven de kom uitlekken.
- Verwarmen de oven voor op 200°C.
- Maal de amandelen in de keukenmachine fijn.
- Schep in een grote kom de bloem, poedersuiker en fijngemalen amandelen door elkaar.
- Klop de eiwitten in een andere kom luchtig.
- Meng de eiwitten door de droge ingrediënten en meng de boter erdoor.
- Schenk het beslag in de taartvorm en leg de rabarber erop.
- Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar en bestrooi met extra poedersuiker.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.