Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Mozzarella met ansjovis en radicchio

Seizoen

spring

Gang

side

Bereidingstijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

handje hazelnoten, grof gehakt
1 grote bol buffelmozzarella of 2 kleine
handje pompoenpitten, grof gehakt
handje boerenkool
4 ansjovisfilets
1 eetl. citroensap
paar blaadjes radicchio, rode lof

VOORRAADKAST

50 ml goede olijfolie
2 eetl. dijon mosterd
1 eetl. maple syrup, ahornsiroop

Let op: het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn

Printen

Bereiding

  1. Mix de ansjovis met de olijfolie met de staafmixer
  2. Meng de mosterd, het citroensap en de maple syrup en schenk dit over de boerenkool
  3. Kneed de boerenkool vervolgens goed met uw handen tot de bladeren zachter worden en laat even staan
  4. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de hazelnoten en pompoenpitten hierin
  5. Meng vervolgens de boerenkool met de rode lof, scheur de mozzarella erover en besprenkel met de ansjovisolie
  6. Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en pompoenpitten en serveer.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Mozzarella met ansjovis en radicchio

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt