Limoncello van Sorrento citroenen
Seizoen
summerGang
drinksBereidingstijd
20 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
6 Sorrento citroenen
Zelf in huis halen:
750 ml wodka
225 g suiker
450 ml water
Met dit recept maakt u circa 1,5liter limoncello
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Was de citroenen goed en droog ze af.
- Schil de citroenen zo dun mogelijk, probeer geen witte velletjes mee te schillen want daar wordt de limoncello bitter van.
- Doe de citrusschillen in een weckpot en schenk de alcohol erbij.
- Dek de pot af en zet deze 15 tot 20 dagen op een donkere koele plek.
- Na deze 15 tot 20 dagen breng je in een pannetje suiker en water al roerend aan de kook.
- Haal de pan van het vuur, dek af en laat afkoelen.
- Voeg het afgekoelde suikerwater vervolgens toe aan het mengsel van citroenschillen en alcohol.
- Zeef het geheel, schenk de limoncello in een (gesteriliseerde) fles of flessen en sluit deze af.
- Zet de flessen op een koele donkere plek.
- Na een week is je limoncello klaar.
- Serveer de limoncello ijskoud uit de vriezer.
Recept uit het kookboek: Italië thuis van Ursula Ferrigno
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.