Salade van geroosterde en gekookte bieten met Texelse schapenkaas en wortelvinaigrette
Seizoen
winterGang
appetizerBereidingstijd
15 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
500 g gele bieten, in de schil
500 g Barbabietole Arrosto – Italiaanse geroosterde bieten
250 g Chioggia bieten, geschild en in flinterdunne plakken
150 g Texelse schapenkaas
200 g diverse slasoorten en kruiden (eikenblad, riccia andijvie, kropsla, rodesla, kervel, bieslook, peterselie, dragon), gewassen en gedroogd
1 kilo winterpeen
2 laurierblaadjes
VOORRAADKAST
200 ml witte wijnazijn
1 eetl. fijne dijon mosterd
200 ml olijfolie
Eventueel nodig: sapcentrifuge of een fles wortelsap
Let op: het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn
PrintenBereiding
- Zet een pan met kokend water, zout en een scheut witte wijnazijn op middelhoog vuur en kook de gele bieten in circa 30 minuten gaar
- Centrifugeer de wortels in een sapcentrifuge of gebruik een fles (biologisch) wortelsap
- Verwarm het wortelsap met de azijn en laurierblaadjes op matig vuur, totdat het mengsel dikker wordt en er nog maar een kwart van het sap over is
- Laat het ingekookte sap afkoelen, verwijder de laurierblaadjes en giet het over in een blender. Voeg de mosterd toe en monteer met de olijfolie. Voeg zout en peper toe en proef of de vinaigrette goed op smaak is
- Schil de gekookte en geroosterde bieten, snijd ze in stukjes en meng met wat dressing
- Maak de salade aan met dressing en verdeel over een mooie schaal
- Steek de gekookte, geroosterde en rauwe Chioggia bieten ertussen
- Verdeel schapenkaas over de salade en garneer met wat extra kruiden
- Druppel nog wat vinaigrette over de salade voor het serveren.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.