Chocolade crémeux met vanille crème crue en duindoornbessen
Seizoen
winterGang
dessertBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
160 g eidooier
750 ml slagroom
200 ml crème crue
250 g duindoornbessen
1/2 vanillestokje
150 gram pure chocoladedrups
Zelf in huis halen:
100 g kristalsuiker
Poedersuiker
Optioneel: koekjes om erbij te serveren
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Verwarm de eidooier, kristalsuiker en slagroom au bain-marie tot een temperatuur van 82°C, blijf roeren met een garde. Voeg de chocolade toe en blijf roeren tot deze gesmolten is. Giet het chocolademengsel in dessertglazen of een glazen schaal, dek af met folie en laat een nacht opstijven in de koelkast.
- Schraap met een mesje de zaadjes uit het vanillestokje en meng door de crème crue.
- Mix de duindoornbessen in een blender tot een gladde saus. Voeg naar smaak een paar eetlepels poedersuiker toe, en eventueel een scheutje water. De saus moet een dikke consistentie hebben.
- Garneer de glazen met een ruime lepel vanille crème crue en de duindoornbessensaus. Strooi er eventueel een beetje poedersuiker over en serveer met een koekje.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.