Klassieke kaasfondue
Seizoen
winterGang
mainBereidingstijd
10 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1 teentje knoflook
500 gram geraspte fonduekazen
300 ml droge witte wijn
Zelf in huis halen:
1 el maïzena
3 el Kirsch
Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.
PrintenBereiding
- Halveer het teentje knoflook en wrijf er de fonduepan mee in.
- Breng de wijn in een pan aan de kook.
- Zet het vuur zacht en voeg de kaas geleidelijk toe onder voortdurend roeren. Het kaasmengsel mag niet koken dus hou het vuur laag.
- Roer in een kopje de maïzena met de Kirsch tot een papje, voeg deze toe aan de gesmolten kaas en roer met een houten lepel totdat de fondue dik en egaal is.
- Serveer warm met knapperig brood om te dopen en een frisse salade.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.