Kookboek | Meiraapje | Simone Kroon en Marriët Willems
Beschrijving
Nederlandse eettradities, koken met de seizoenen met eerlijke, smaakvolle en ambachtelijke producten; het zijn dé kenmerken voor dit schitterend vormgegeven kookboek.
Wat staat er bij Nederlanders op tafel bij bijzondere gelegenheden of in een bepaald seizoen? Het boek gaat van landelijke tradities tot lokale en persoonlijke tradities, van bijna verloren tradities tot geheel nieuwe tradities. Met het verstrijken van de maanden van het jaar als leidraad zijn al deze verhalen, tradities en recepten opgetekend.
Van klassieke recepten voor erwtensoep, balkenbrij, pannenkoeken, drop, en boerenjongens tot verrassende gerechten als Kamper steur, karnemelkse saus, hazelnootmakronen, gevulde kip met chocoladesaus, geroosterde truffelaardappels en Allerzielenbrood.
Auteur: Marriët Willems
Uitgever: Good Cook
Meer informatie
Voedingswaarden | per 100 g |
---|