Cavallino extra virgine olijfolie
Beschrijving
Extra vierge olie gemaakt van de olijfsoorten Razzo, Frantoio, Leccino, Moraiolo and Pendolino door de familie Salvadori. De olie heeft een licht pittig en fruitig aroma. Het zonnige Toscane is het ideale gebied voor het verbouwen van olijven, door de vruchtbare grond en het warme klimaat. Door gebruik te maken van de eerste koude persing als productiemethode, ontstaat er een zuivere olijfolie die elke salade omtovert tot een feestmaal.
Meer informatie
ingrediënten
olijfolie 100%
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 3389 kJ |
Energie | 824 kcal |
Vetten | 91,6 g |
waarvan verzadigde | 13,3 g |
Oorsprong
Il Cavallino
De Salvadori familie heeft haar wortels tussen de bossen en wijngaarden, in Montescudaio. Een klein dorpje op een heuvel op een paar kilometer afstand van de zee in Cacina, Toscane. Vele jaren geleden was Pietro Salvadori daar al te vinden met zijn zonen Pasquino en Salvo. Druk bezig met het verzorgen van hun olijfbomen en wijngaarden en altijd klaar om een "gotto" (slokje) wijn aan te bieden aan vriend en vreemde die geregeld langs kwamen om de gaarden te bezoeken.
Meer over de boer