Desembol van vanmenno
Beschrijving
Dé klassieker van bakker Menno en ook één van onze favorieten! “Ik vind dit het échte brood.” Dit brood wordt door vanMenno gemaakt van op stenen gemalen biologisch tarwemeel, water en zeezout uit de Guérande en de eigen desemcultuur van Menno (zonder toegevoegde gist). De karakteristieke, stevige korst is knapperig en beschermt het brood tegen uitdrogen. Dit is brood waar u een stuk van af wilt scheuren om te eten bij de borrel of heerlijk kunt serveren bij een verwarmende soep of bij een salade. Of ’s ochtends van kunt genieten bij het kerstontbijt!
1 Desembol weegt circa 500 gram.
Meer informatie
ingrediënten
kan sporen van noten bevatten ,desemcultuur (zonder toegevoegde gist) ,tarwemeel ,zeezout
Bewaren
In de koelkast bewaren (maximaal 7 dagen).
Bereiding
Afbakken voor gebruik (± 8 minuten op 220 °C).
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 1146 kJ |
Energie | 274 kcal |
Vetten | 3 g |
waarvan verzadigde | 0,64 g |
Koolhydraten | 51,9 g |
waarvan suikers | 0,24 g |
Eiwitten | 8,8 g |
Zout | 1,52 g |
Oorsprong
Brood van Menno
Meer dan tien jaar geleden trok Menno naar Frankrijk om de geheimen van echt Frans brood te leren kennen. Hij wilde brood leren bakken zonder kleur- en smaakstoffen en zonder chemische trucjes. Na een professionele bakkersopleiding in Rouen, ging hij werken bij één van de beste bakkers in Parijs. Daar leerde hij desembroden bakken met op molensteen gemalen biologisch meel, in een houtgestookte steenoven uit 1912. Hier krijgt brood nog tijd om te rijzen, soms wel 24 uur lang, waardoor de van nature in het meel aanwezige aroma's de kans krijgen zich volledig te ontwikkelen. Door het bakken op ...
Meer over de boer