Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Lindenhoff X Republiek Bloemendaal | Krokante krielaardappel met pimentón

Gang

side

Bereidingstijd

60 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1kg krieltjes

ZELF IN HUIS HALEN

2 el pimentón
5 tl zout
50ml olijfolie

Let op: het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn

Printen

Bereiding

Deze recepten zijn voor een kamado barbecue. Heb je deze niet? Dan kan je het in de oven bereiden. Steek je barbecue aan (het liefst met hout in plaats van houtskool) en verwarm deze tot ongeveer 250 ºC. Zet uw oven op 180 ºC.

  1. Was de krieltjes.
  2. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook de krieltjes gaar in 25 minuten.
  3. Laat ze iets afkoelen en sla de krieltjes dan plat.
  4. Mix in een kom de pimentón, zout en olijfolie.Meng de krieltjes goed door de olie in de kom.
  5. Leg de krieltjes op een bakplaatje en gaar op de barbecue in 25 minuten krokant. Draai tussendoor om.
  6. Je wilt de krieltjes lekker krokant hebben! Houd warm voor serveren.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Lindenhoff X Republiek Bloemendaal | Krokante krielaardappel met pimentón

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt