Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Traybake van seizoensgroenten met kruiden crème fraiche

Seizoen

winter

Gang

side

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

BIJGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 gekleurde wortels, in blokjes
250 g aardappelmix, in blokjes
1 pastinaak, in blokjes
250 g spruitjes, gehalveerd
3 teentjes knoflook, in de schil
2 takjes verse tijm, geritst
250 ml crème fraiche
10 g verse peterselie, fijngehakt
5 g verse dille, fijngehakt
1/2 citroen, geperst en geraspt

VOORRAADKAST

4 eetl. olijfolie

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de wortels, aardappels, pastinaak, spruitjes, knoflook en tijm over een grote bakplaat. Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met zout en peper en rooster circa 30-35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  2. Meng in de kom de crème fraiche, peterselie, dille en het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Haal de geroosterde groenten uit de oven en pers 1 teentje gepofte knoflook uit de schil. Hak het vruchtvlees fijn en meng dit ook door de crème fraiche.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Traybake van seizoensgroenten met kruiden crème fraiche

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt