Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Carpaccio van hertenbiefstuk met cranberry vinaigrette

Seizoen

winter

Gang

appetizer

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

VOORGERECHT VOOR 4 PERSONEN

250 g hertenbiefstuk
4 eetl. verse cranberries
30 g moutarde de frisée
30 g Parmezaanse kaas, geschaafd
2 eetl. walnoten, grof gehakt

VOORRAADKAST

2 eetl. kristalsuiker
2 eetl. rode wijnazijn
2 eetl. water

Printen

Bereiding

  1. Wikkel de hertenbiefstuk heel strak in vershoudfolie tot een rol en leg circa 30 minuten in de vriezer. Hierdoor is het vlees straks makkelijker te snijden.
  2. Verhit ondertussen een steelpannetje met de cranberries, kristalsuiker, rode wijnazijn en water en laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  3. Snijd het hertenvlees met een vlijmscherp vleesmes in flinterdunne plakjes, maar wel iets dikker dan je gewend bent bij kant-en-klare carpaccio uit de winkel. Leg de plakjes vlees tussen 2 stukken vershoudfolie en sla met een pan of vleeshamer tot de gewenste dikte. Leg de plakjes op een bord met steeds een stukje vershoudfolie ertussen en zet circa 20 minuten in de koelkast om te ontdooien.
  4. Verdeel de carpaccio over een grote schaal. Verdeel er wat moutarde de frisée, Parmezaanse kaas en walnoten over. Besprenkel met de cranberrie vinaigrette naar smaak.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Carpaccio van hertenbiefstuk met cranberry vinaigrette

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt