Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Halve gegrilde en gekruide Poulet Noir kip

--.-- 238
Sorry, dit product is niet beschikbaar

Beschrijving

Klassieke halve kip, alvast voor u gegrild door onze poelier. Perfect goudbruin, heerlijk mals en op smaak met o.a. venkelzaad, mosterd, knoflook, fenegriek, komijn, zwarte peper en peterselie. En deze halve Poulet Noir scharrelkip is al gaar, dus u kunt gauw aan tafel!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Haal de kip uit de verpakking en plaats in een ovenschaal
  3. Verwarm de kip in 12 minuten – het vlees is al gaar!

De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met een ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht “authentiek” genoemd mag worden.

Kip, patat en appelmoes

Ga voor een compleet gerecht met deze box

Kip patat appelmoes & sla

| Bestel | 

Deze kip is al lekker, maar maak eens deze favoriet van de hele familie! Mét een lekkere lepel Lindenhoff mayonaise en een frisse salade. Dat is smullen! Een echte feestfavoriet, een verwennerij in het weekend, maar ook doordeweeks zó op tafel, want het meeste werk is al gedaan. De kip warmt u nog even op in de oven, de patat kan daarbij (of frituur ze) en de appelcompote hebben wij vast voor u in een potje gestopt.

 

510181 Lindenhoff

Meer informatie

ingrediënten

foelie, koriander, kardemom, kurkuma, venkelzaad, karwijzaad, piment, kruidnagel, glucosestroop, zoethout, peper zwart, knoflook, lavas wortel, gember, komijn, mosterd, zout, groenten, fenegriek, chilies, kip, peterselie, paprika

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de kip uit de verpakking en plaats op een rooster. Laat de kip gedurende 12 minuten warm worden.

Oorsprong

Poelier Pieter van Meel

Pieter van Meel groeide op in de polder ten noorden van Amsterdam, dat in de jaren ‘60 bekend stond om de vele poeliers die er waren gevestigd. Van Meel werd al jong gegrepen door het ambacht en leerde alles over kippen houden, fokken, vangen, slachten en panklaar maken. Ook ging hij graag mee op jacht in de polder. Hij opende op twintigjarige leeftijd een eigen poelierswinkel met producten van hoge kwaliteit. De kwaliteit en smaak van het wild en gevogelte van Pieter van Meel werd al snel opgemerkt bij topkoks. In 1984 opende Pieter van Meel een nieuwe onderneming en ontwikkelde zich tot ee ...

Meer over de boer

Poelier Thomas van Meel