Halve gegrilde en gekruide Poulet Noir kip
Beschrijving
Klassieke halve kip, alvast voor u gegrild door onze poelier. Perfect goudbruin, heerlijk mals en op smaak met o.a. venkelzaad, mosterd, knoflook, fenegriek, komijn, zwarte peper en peterselie. En deze halve Poulet Noir scharrelkip is al gaar, dus u kunt gauw aan tafel!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Haal de kip uit de verpakking en plaats in een ovenschaal
- Verwarm de kip in 12 minuten – het vlees is al gaar!
De Poulet Noir, te herkennen aan de typische zwarte poten, is een echte vrije uitloopkip, en krijgt gedurende haar relatief lange leven een volledig plantaardig menu voorgeschoteld. Met een leeftijd van minimaal 70 dagen is deze kip ruim twee-en-een-half keer zo oud als een ‘gangbare’ kip. Die lange afmestperiode resulteert samen met een ruime bewegingsvrijheid in een heerlijk nootachtige smaak die met recht “authentiek” genoemd mag worden.
Kip, patat en appelmoes
Ga voor een compleet gerecht met deze box
| Bestel |
Deze kip is al lekker, maar maak eens deze favoriet van de hele familie! Mét een lekkere lepel Lindenhoff mayonaise en een frisse salade. Dat is smullen! Een echte feestfavoriet, een verwennerij in het weekend, maar ook doordeweeks zó op tafel, want het meeste werk is al gedaan. De kip warmt u nog even op in de oven, de patat kan daarbij (of frituur ze) en de appelcompote hebben wij vast voor u in een potje gestopt.
Meer informatie
ingrediënten
foelie, koriander, kardemom, kurkuma, venkelzaad, karwijzaad, piment, kruidnagel, glucosestroop, zoethout, peper zwart, knoflook, lavas wortel, gember, komijn, mosterd, zout, groenten, fenegriek, chilies, kip, peterselie, paprika
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de kip uit de verpakking en plaats op een rooster. Laat de kip gedurende 12 minuten warm worden.
Oorsprong
Poelier Pieter van Meel
Pieter van Meel groeide op in de polder ten noorden van Amsterdam, dat in de jaren ‘60 bekend stond om de vele poeliers die er waren gevestigd. Van Meel werd al jong gegrepen door het ambacht en leerde alles over kippen houden, fokken, vangen, slachten en panklaar maken. Ook ging hij graag mee op jacht in de polder. Hij opende op twintigjarige leeftijd een eigen poelierswinkel met producten van hoge kwaliteit. De kwaliteit en smaak van het wild en gevogelte van Pieter van Meel werd al snel opgemerkt bij topkoks. In 1984 opende Pieter van Meel een nieuwe onderneming en ontwikkelde zich tot ee ...
Meer over de boer