Gevulde speculaas
Beschrijving
Smul van de speculaas van bakker Tom van Otterloo. Koek gevuld met zuiver amandelspijs en verrukkelijk door de warme smaak van specerijen. En natuurlijk met een amandel erop! Smakelijk Sinterklaas!
Bakker Willem heeft de prijs gewonnen voor de beste gevulde speculaas van de provincie Gelderland in 2019. In de bakkerij van Tom van Otterloo wordt uitsluitend gebakken met pure grondstoffen. De broden worden gemaakt met een eigen desem én met veel liefde en ambacht. Ook de ingrediënten van de zoete lekkernijen hebben de beste smaak, want uiteindelijk is één ding het belangrijkst voor deze bakker – genieten!
Meer informatie
ingrediënten
roomboter (bevat lactose), korianderzaad, nootmuskaat, kruiden, enzymen, specerijen (geen allergenen), piment, citroen zest, tarwemoutmeel, kaneel, invertsuikerstroop, amandelen, rijsmiddelen, tarwebloem, suiker, kleurstof - karamel (zonder allergenen), conserveermiddel - kaliumsorbaat, ei, aardappelzetmeel, gember, foelie, melk, kruidnagel
Oorsprong
Tom van Otterloo
Als klein jongetje wilde Tom van Otterloo al bakker worden en zo geschiedde. Sinds 1996 bakt hij brood, broodjes en andere lekkernijen in zijn eigen bakkerij in De Steeg en in Arnhem. Bakkerij Tom van Otterloo is een erkend leerwerkbedrijf. Tom vindt duurzaamheid belangrijk en werkt zoveel mogelijk met lokale en biologische ingrediënten. Ook is hij bezig met het opzetten van een “van akker tot bakker” coöperatie, waarbij een korte keten centraal en een eerlijke prijs voor de akkerbouwer centraal staan. Daarnaast proberen ze de oude fauna te herstellen door langs de velden korenbloemen en ...
Meer over de boer