Canelé van huisbakker restaurant de Kas | Fort Negen
Beschrijving
Warm uit uw eigen oven. Nog heel even laten rusten en uw geduld wordt beloond – binnen het karamelkleurige, krokante korstje vindt u een smeuïg cakeje dat op smaak is gebracht met rum. Deze Franse gebakjes worden al eeuwenlang gebakken en ontstonden als broodje in Bordeaux. In de loop van de tijd werd het recept aangepast tot het herkenbare gebakje van nu – met groeven en vanillesmaak. De canelé’s worden gemaakt in de bakkerij van Fort Negen.
Meer informatie
ingrediënten
zout, ei, boter (bevat lactose), melk, suiker, bloem, rum
Bereiding
Afbakken: 10 minuten op 180 °C
Voedingswaarden | per 100 g |
---|
Meer weten?
Lindenhoff X Fort Negen
Bakker Maarten Langeslag, bedenker en maker van het geliefde meergranen zuurdesembrood dat restaurant de Kas serveert. Eerste bakte Maarten in de keuken van restaurant De Kas in Oost. In 2019 begon hij Fort Negen – en leverde aan restaurants en horeca. Maar sinds het najaar van 2020 opende hij zijn eigen bakkerij in Amsterdam West. Brood bakken heeft Maarten al op jonge leeftijd geleerd van zijn oma, maar zijn passie voor het vak ontwikkelde zich pas later. Tijdens een reis door Australië proefde Maarten desembrood dat heel anders smaakte dan hij gewend was. Verbluft door de textuur ...
Lees meer over lindenhoff x fort negen