Gepekeld & gerookt pulled pork
Beschrijving
Een barbecue favoriet van velen – en ook van ons! Onze slager Nathan is de keuken van Lindenhoff in gedoken om een sappig stuk scharrelvarken te roken en sous-vide te garen, zodat deze bij u thuis lekker snel klaar is op de barbecue. Pluk – als het vlees warm is – eenvoudig in stukjes met twee vorken, meng met (zelfgemaakte) barbecuesaus en serveer bijvoorbeeld op een briochebroodje met frisse coleslaw.
Meer informatie
ingrediënten
varkensnek 90%, water 9%, zeezout 1%, natuurlijke rook
Bereiding
Aan de slag! Dep het vlees goed schoon met stevig keukenpapier. Dan zijn er twee manieren de pulled pork zelf af te maken: 1. Ga voor gemak en laat het vlees en het vocht in een aluminium bakje opwarmen op de barbecue. Zorg dat het bakje afgesloten is met aluminiumfolie en dat deze niet direct boven smeulende kolen of een hittebron staat. Laat zo 20 tot 30 minuten staan bij een maximum temperatuur van ongeveer 120 °C - het is al gaar! Controleer tussendoor of het vlees niet aanbrand. 2. Ga vlammen als een grillmaster! Giet het vocht af, bewaar dat apart en haal het varkensvlees uit het zakje. Smeer licht in met zonnebloemolie en plaats het vlees op de grill boven directe hitte - ongeveer 250 °C - zodat de buitenkant mooi bruin kleurt. Pas op dat het vlees nu nog niet uit elkaar valt en draai het met zorg en liefde om. Wanneer het vlees aan alle kanten een lekkere korst heeft, legt u het vlees in een aluminiumbakje en giet het achtergehouden vocht erbij. Dek af met aluminiumfolie en laat het vlees nog kort doorwarmen op indirecte hitte van ongeveer 120 °C.
Voedingswaarden | per 100 g |
---|