Kippendijen met honing-mosterdmarinade, geroosterde wortels en aardappels met yoghurtdip
Gang
mainBereidingstijd
60 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
500 g aardappels
300 g bospeen
2 sjalotten
2 tenen knoflook
10 g peterselie
125 g Franse yoghurt
2 kippendijen met vel
½ citroen
VOORRAADKAST
3 el olijfolie
1 el mosterd
1 el honing
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1 kg aardappels
600 g bospeen
3 sjalotten
3 tenen knoflook
20 g peterselie
250 g Franse yoghurt
4 kippendijen met vel
1 citroenen
VOORRAADKAST
5 el olijfolie
2 el mosterd
2 el honing
Bereiding
Bereiding voor 2 personen
- Verwarm de oven voor op 220 °C en breng een pan gezouten water aan de kook.
- Snijd de aardappels en wortels in grove stukken. Kook allebei tot ze net gaar zijn. Giet af en laat ze droog stomen.
- Pel en snijd de sjalotten over de lengte doormidden en eventueel in vieren als ze erg groot zijn. Meng de sjalot, aardappels en wortels in een braadslee met 2 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Zet 10 minuten in de oven.
- Pers 1 teen knoflook en snijd de peterselie fijn. Meng met de yoghurt, 1 eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak. Zet apart.
- Pers de andere twee tenen knoflook uit in een kom en meng met de kippendijen, de rasp en sap van een ½ citroen, mosterd, honing, zout en peper.
- Verlaag na 10 minuten de oven naar 200 °C. Leg de gemarineerde kippendijen tussen de groenten met de velzijde naar boven en zet het geheel weer in de oven – circa 30 minuten, tot de kip gaar is en het vel licht krokant. Tip | Zet de oven eventueel de laatste paar minuten op grillstand om het vel extra krokant te krijgen.
- Verdeel de kip en groenten over de borden en serveer met de yoghurtdip.
Bereiding voor 4 personen
- Verwarm de oven voor op 220 °C en breng een pan gezouten water aan de kook.
- Snijd de aardappels en wortels in grove stukken. Kook allebei tot ze net gaar zijn. Giet af en laat ze droog stomen.
- Pel en snijd de sjalotten over de lengte doormidden en eventueel in vieren als ze erg groot zijn. Meng de sjalot, aardappels en wortels in een braadslee met 3 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Zet 10 minuten in de oven.
- Pers 1 teen knoflook en snijd de peterselie fijn. Meng met de yoghurt, 1 eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak. Zet apart.
- Pers de andere twee tenen knoflook uit in een kom en meng met de kippendijen, de rasp en sap van een ½ citroen, mosterd, honing, zout en peper.
- Verlaag na 10 minuten de oven naar 200 °C. Leg de gemarineerde kippendijen tussen de groenten met de velzijde naar boven en zet het geheel weer in de oven – circa 30 minuten, tot de kip gaar is en het vel licht krokant. Tip | Zet de oven eventueel de laatste paar minuten op grillstand om het vel extra krokant te krijgen.
- Verdeel de kip en groenten over de borden en serveer met de yoghurtdip.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.