Saltimbocca pollo alla Romana met venkelsalade en aardappel
Gang
mainBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
500 g doré aardappels
1 venkel
1 citroen
2 Poulet noir kipfilets
125 g gesneden pancetta coppata
2 takjes salie
20 g roomboter
VOORRAADKAST
2 el olijfolie
3 el bloem
50 ml witte wijn
plasticfolie of bakpapier
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
1 kg doré aardappels
2 venkels
1 citroen
4 poulet noir kipfilets
250 g gesneden pancetta coppata
4 takjes salie
20 g roomboter
VOORRAADKAST
4 el olijfolie
4 el bloem
50 ml witte wijn
plasticfolie of bakpapier
Bereiding
Bereiding voor 2 personen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan gezouten water aan de kook.
- Snijd de aardappels in blokjes van ongeveer 2 centimeter, kook ze tot ze net gaar zijn en laat ze uitlekken in een vergiet. Doe de aardappels in een ovenschaal of braadslee samen met 2 eetlepels olijfolie en zout en peper. Doe ze in de oven tot ze lichtbruin zijn, circa 30 minuten.
- Snijd ondertussen de venkel in zo dun mogelijke plakjes – gebruik hier eventueel een mandoline voor. Pers de sap van 1/2 citroen erboven uit en meng alles samen met een snuf zout. Zet apart.
- Snijd de kipfilet overdwars zodat je twee dunne plakjes hebt. Bedek de kip met een laagje plasticfolie of bakpapier en gebruik een steelpan of iets anders zwaars om de kip iets plat te slaan zodat het over het hele geheel 1 centimeter dik is. Verwijder de plasticfolie en leg op elk plakje kipfilet een plakje pancetta en een blaadje salie. Rol de kipfilet op en doe nog een plakje pancetta om de buitenkant. Haal ze door de bloem zodat ze licht bedekt zijn. Zet apart.
- Begin met het bakken van de kip wanneer de aardappels bijna klaar zijn. Verwarm de boter in een brede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip tot rondom bruin. Doe de witte wijn in de pan en bak verder tot de kip gaar is en de wijn is gereduceerd tot een saus. In totaal circa 8 minuten.
- Serveer de kip samen met de geroosterde aardappels en de venkel salade. Gebruik de overgebleven pan saus van de kip als jus voor de aardappelen.
Bereiding voor 4 personen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan gezouten water aan de kook.
- Snijd de aardappels in blokjes van ongeveer 2 centimeter, kook ze tot ze net gaar zijn en laat ze uitlekken in een vergiet. Doe de aardappels in een ovenschaal of braadslee samen met 4 eetlepels olijfolie en zout en peper. Doe ze in de oven tot ze lichtbruin zijn, circa 30 minuten.
- Snijd ondertussen de venkel in zo dun mogelijke plakjes – gebruik hier eventueel een mandoline voor. Pers de sap van 1 citroen erboven uit en meng alles samen met een snuf zout. Zet apart.
- Snijd de kipfilet overdwars zodat je twee dunne plakjes hebt. Bedek de kip met een laagje plasticfolie of bakpapier en gebruik een steelpan of iets anders zwaars om de kip iets plat te slaan zodat het over het hele geheel 1 centimeter dik is. Verwijder de plasticfolie en leg op elk plakje kipfilet een plakje pancetta en een blaadje salie. Rol de kipfilet op en doe nog een plakje pancetta om de buitenkant. Haal ze door de bloem zodat ze licht bedekt zijn. Zet apart.
- Begin met het bakken van de kip wanneer de aardappels bijna klaar zijn. Verwarm de boter in een brede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip tot rondom bruin. Doe de witte wijn in de pan en bak verder tot de kip gaar is en de wijn is gereduceerd tot een saus. In totaal circa 8 minuten.
- Serveer de kip samen met de geroosterde aardappels en de venkel salade. Gebruik de overgebleven pan saus van de kip als jus voor de aardappelen.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.