Pasta met geroosterde ui en courgette met broodkruim
Gang
mainBereidingstijd
40 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
200 g spaghetti
2 gele uien
2 plakken zuurdesembrood
1 courgette
1 kleine teen Lautrec knoflook
½ Sorrento citroen, rasp en sap
20 g roomboter
30 g Parmezaanse kaas
VOORRAADKAST
olijfolie
zout en peper
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
400 g spaghetti
4 gele uien
4 plakken zuurdesembrood
2 courgettes
1 teen Lautrec knoflook
1 Sorrento citroen, rasp en sap
40 g roomboter
60 g Parmezaanse kaas
VOORRAADKAST
olijfolie
zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in kwarten. U kunt de schil eraan laten – u eet deze uiteindelijk niet op, maar het geeft de uien wel extra smaak. Leg in een ovenschaal, giet er een paar eetlepels olijfolie overheen en rooster de uien 15 minuten.
- Verkruimel ondertussen het zuurdesembrood en verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak hierin het brood in 3 tot 5 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met zout en zet apart.
- Snijd de courgette in plakjes, hussel met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Doe bij de uien in de ovenschaal en rooster het geheel nog 20 minuten.
- Breng 10 minuten voordat de ui en courgette klaar zijn een grote pan gezouten water aan de kook en kook hierin de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
- Rasp de knoflook en de citroen. Doe samen met 2 eetlepels citroensap en de roomboter in een grote kom.
- Haal de ui en courgette uit de oven. Giet de pasta af, maar bewaar een klein beetje van het kookvocht. Doe de courgette samen met de pasta bij de knoflook en citroen in de kom en hussel goed om, voeg een paar eetlepels van het kookvocht toe tot een mooie gladde saus ontstaat.
- Verdeel de pasta over de borden en leg de uien zonder schil hierop. Strooi het broodkruim eroverheen en serveer met Parmezaanse kaas.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.