Bavette bereiden
5,0 van 5 sterren (op basis van 4 reviews)
Seizoen
summerGang
mainBereidingstijd
10 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
1 kg bavette
Roomboter en/of olijfolie
Bereiding
Gebakken in roomboter of geroosterd op de barbecue; bavette is een relatief onbekend, maar zeer smaakvol stuk vlees. Lees hier hoe je dit heerlijke vlees het beste kan bereiden:
Bereiding op de barbecue:
- Laat de bavette op kamertemperatuur komen.
- Bestrooi met zout en peper en grill het vlees gedurende 1 minuut aan beide kanten in het midden van de barbecue.
- Laat de bavette vervolgens circa 3 minuten rustig garen aan de zijkant van de barbecue.
- Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat ongeveer 8 minuten rusten voor serveren.
- De bavette mag, net als bij een biefstuk, nog rood zijn van binnen. Heerlijk met een frisse chimmichurri saus.
Bereiding in een koekenpan:
- Laat de bavette op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout en peper.
- Zet een pan op hoog vuur, en laat er een klontje roomboter in smelten.
- Bak de bavette in 1 minuut rondom bruin, en laat vervolgens circa 3 minuten op laag vuur rustig braden.
- Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat ongeveer 8 minuten rusten voor serveren.
- De bavette mag, net als bij een biefstuk, nog rood zijn van binnen.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Geweldig
Heerlijk smaakvol en mals stuk vlees ondterecht onbemind.
24 juli 2022
👌👍
In een woord super!!
9 april 2022
vertrouwen.
Ik had geen idee wat bavette was en hoe je het moest bereiden maar nu…………verrukkelijk en ik ben verrast hoe gemakkelijk en lekker het is.
Ik zou elke nono zoals ik het aanbevelen.
11 februari 2022
Was uitstekend
Het was een prima gemakkelijk recept. Heerlijk met chimmichurri saus. Ivm de grote van de familie 2 kg Bavette (2 x 1 kg) de jeugd kan behoorlijk veel op
28 december 2021