Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Entrecôte met sjalotten en knolselderijpuree

Seizoen

autumn

Gang

main

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 entrecôtes
250 gram Doré aardappelen
250 gram knolselderij
1 1/2 sjalotjes, fijngehakt
40 ml melk
tijm,

Zelf in huis halen:
1 el olijfolie
50 gram Boerenroomboter
zout + peper

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

4 entrecôtes
500 gram Doré aardappelen
500 gram knolselderij
3 sjalotjes, fijngehakt
75 ml melk
tijm,

Zelf in huis halen:
2 el olijfolie
100 gram Boerenroomboter
zout + peper

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en wrijf goed in met zout en peper.
  2. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in ongeveer 20 min. gaar in kokend water.
  3. Verwarm de melk in een pannetje. Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg vervolgens de helft van de boter, de warme melk en gedroogde tijm toe, stamp met een pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verhit de andere helft van de boter + een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en laat de boter lichtbruin worden. Bak het vlees ongeveer 3-4 minuten per kant zodat de binnenkant rosé is.
  5. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten. Doe ondertussen de fijngehakte sjalotjes in de pan en bak deze ongeveer 30 seconden in de gesmolten boter. Verdeel de sjalotjes over het vlees en serveer met de knolselderijpuree en eventueel een frisse salade.

Eet smakelijk!

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Entrecôte met sjalotten en knolselderijpuree

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt