Special | Madeleine deeg chocolade-hazelnoot
Beschrijving
Onder het bewind van Napoleon was cacao een schaars goed in Europa. Dat hinderde een chocolatier in Turijn niet – hij voegde gemalen hazelnoten aan zijn chocolade toe, waardoor een zijdezachte pasta ontstond. Lekker op brood, maar chef Auke Blom pakt het nog beter aan en verwerkte de gianduja in deze zalige madeleines!
Franse madeleines zijn versgebakken het allerlekkerst – dan hebben ze een gekaramelliseerd, krokant randje en een zachte, zoete binnenkant. Met het deeg en de tips van chef Auke Blom bakt u ze zelf in een handomdraai goudbruin! Deze madeleines zijn gemaakt van pure ingrediënten zonder extracten en e-nummers en met huisgemaakte gianduja.
Bestel ook de handige siliconen bakmal voor de perfecte madeleine!
Over de chef
Chef Auke Blom heeft de sterrenkeukens van het vasteland verruild voor het ruime sop, waar hij als privéchef meevaart op een schip. Het toeval wilde dat de oma van de kapitein Madeleine heette en de chef gek is op deze verrukkelijke koekjes en ze zodoende regelmatig uit de oven kwamen. Niet alleen aan boord werd enthousiast gereageerd – de madeleines werden uitgedeeld in de havens, waar elke keer weer werd uitgekeken naar de komst van de chef én die van zijn versgebakken koekjes. Chef Auke wilde de koekjes met zoveel mogelijk mensen delen en Feel Good Madeleine’s was een feit!
Tips van Auke Blom
- open de spuitzak om direct in de mal te spuiten. Let op: het deeg smelt in de oven, dus u hoeft het niet met een lepel te egaliseren;
- spuit het deeg in een bakje. Met een eetlepel maakt u een quenelle en schept deze in de mal. Dip de lepel na elke quenelle in warm water zodat het deeg goed van de lepel blijft glijden.
Meer informatie
ingrediënten
hazelnoten, suiker, chocolade puur, eiwit (gepasteuriseerd), amandelpoeder, bloem, boter (bevat lactose)
Bewaren
Dit product is het beste te bewaren in de koelkast.
Bereiding
Bak de madeleines 15 minuten in de oven op 180 °C
Voedingswaarden | per 100 g |
---|