Fresine met geroosterde tomaten, courgette en Parmezaankoekjes
Seizoen
summerGang
mainBereidingstijd
40 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
400 g Romatomaten
1 courgette
3 tenen knoflook
5 takjes tijm
200 g (Fresine) pasta
Parmezaanse kaas
VOORRAADKAST
50 ml olijfolie
peper en zout
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
800 g Romatomaten
2 courgettes
4 tenen knoflook
10 takjes tijm
400 g (Fresine) pasta
Parmezaanse kaas
VOORRAADKAST
Bereiding
Bereiding voor
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in parten en de courgettes in blokjes. Plet de knoflooktenen in de schil en doe samen met de tomaten, courgette, tijm, olijfolie en zout in een grote ovenschaal. Bak 30-40 minuten.
- Maak intussen koekjes van Parmezaanse kaas – verwarm een koekenpan op laag tot halfhoog vuur en leg hier lage hoopjes geraspte kaas in. Draai er flink wat versgemalen zwarte peper over.
- Laat de kaas tot koekjes smelten en keer na circa 2 minuten om. Bak nog 20 seconden tot de andere kant ook knapperig is. Haal uit de pan en zet apart – niet op elkaar. De koekjes worden door het afkoelen nog knapperiger.
- Breng in een grote pan ruim gezouten water aan de kook. Kook de pasta 12 minuten en bewaar een beetje kookvocht bij het afgieten.
- Haal de groenten uit de oven, verwijder de schilletjes van de knoflook en prak deze samen met de helft van de tomaten. Roer deze tomatenpuree en de helft van de courgette door de pasta met wat kookvocht, zodat de saus mooi aan de pasta hecht.
- Verdeel de overgebleven tomaten en courgette over de pasta en garneer met de Parmezaankoekjes. Serveer naar smaak met extra kaas.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.