Gegratineerde uiensoep met Gruyère
Seizoen
winterGang
mainBereidingstijd
105 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Gerecht voor 2 personen | 45 minuten + 1 uur pruttelen
400 g rode en witte uien
1 teen knoflook, in plakken
25 g roomboter
2 takjes verse tijm
half stokbrood van Menno
75 g gruyère, geraspt of comte
Voorraadkast / zelf in huis halen
1 eetl. bloem
2 eetl. cognac (optioneel)
0.5 liter runderbouillon
Gerecht voor 4 personen | 45 minuten + 1 uur pruttelen
800 g rode en witte uien
2 tenen knoflook, in plakken
50 g roomboter
3 takjes verse tijm
1 stokbrood van Menno
150 g gruyère, geraspt
Voorraadkast / zelf in huis halen
2 eetl. bloem
4 eetl. cognac (optioneel)
1 liter runderbouillon
Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Verhit de boter in een soeppan met dikke bodem en karamelliseer de ui in circa 30 minuten.
- Voeg de bloem en peper toe aan de uien en bak 5 minuten mee.
- Voeg de cognac, de bouillon en de takjes tijm toe aan de soeppan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur zachtjes pruttelen. Verwijder het takje tijm en breng op smaak met zout en peper.
- Zet de ovengrill aan. Schep de uiensoep in vuurvaste soepkommen en leg in elke kom soep een stokbroodje. Verdeel de geraspte gruyère erover en zet ca. 5 min in de oven tot de kaas gesmolten is.
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.