Tartaar van geroosterde biet met appelkappertjes en burrata
Seizoen
winterGang
appetizerBereidingstijd
15 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
Recept uit Foodies magazine Christmas issue 2020
Bereidingstijd: ca. 15 min
1 geroosterde rode biet – barbabietole arrosto
2 el San Mauro balsamico
2 lente-uien
1 el pittige mosterd
4 el appelkappertjes
een handje mosterdsla
1 bol burrata
stokbrood
Voorraadkast / zelf in huis halen
1 el + extra olijfolie
zeezout en versgemalen peper
150 ml zonnebloemolie
Fotografie: Sander Damen
PrintenBereiding
Het is borreltijd met een hoofdletter B! Samen met foodies hebben we drie feestelijke borrelgerechten voor u samengesteld met topproducten van het seizoen – hoeft u alleen nog voor de wijn en het gezelschap te zorgen. Bestel een box met alle ingrediënten voor een echt borrelfestijn. Of geef er één cadeau aan uw vrienden en familie, zodat u op afstand toch tegelijk kunt genieten van dezelfde lekkere hapjes op uw borrelplank. Proost!
- Schil de bieten en snijd ze in zeer kleine blokjes (brunoise). Draag eventueel handschoenen om het verkleuren van je handen of nagels te voorkomen. Meng de bieten in een kom met 1 el olijfolie, de balsamico, de lente-ui en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper en zet de bietentartaar tot gebruik in de koelkast.
- Verhit de zonnebloemolie in een steelpan. Dep de appelkappertjes droog met keukenpapier en frituur ze 1 minuut in de hete olie. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Schep de bietentartaar op een bord en leg de gefrituurde appelkappertjes erbij. Garneer met de sla en schep er wat burrata bovenop. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met wat extra olijfolie. Geef er de overige burrata in een schaaltje en plakjes knapperig stokbrood bij.
Recept uit Foodies magazine Christmas issue 2020
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.