Cabrales valdeon
Beschrijving
Deze bijzondere blauwschimmelkaas uit Noord-Spanje is elk seizoen weer anders. Van april tot oktober wordt het gemaakt van een gepasteuriseerde combinatie van koe- en geitenmelk waardoor de zuivel zoeter en frisser smaakt en meer rul is van textuur dan in de wintermaanden wanneer de melk een andere verhouding heeft. Hoewel de smaak energiek en sterk aanwezig genoemd kan worden, is hij niet zo krachtig als de geur doet vermoeden. De Cabrales wordt, bedekt met bladeren van de esdoorn, 4 tot 6 maanden gerijpt in grotten van het Picos de Europa gebergte waar de cultuur onder invloed staat van de zilte Atlantische wind van de Golf van Biskaje.
Meer informatie
ingrediënten
geitenmelk(gepasteuriseerd), blauwschimmel cultuur, stremsel(dierlijk), zuursel, zout, koemelk, rijsmiddel - calciumchloride
Voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie | 1553 kJ |
Energie | 373 kcal |
Vetten | 34,04 g |
waarvan verzadigde | 10,35 g |
Koolhydraten | 0,2 g |
Eiwitten | 19,04 g |
Zout | 3,3 g |