Seizoen

herfst

Gang

nagerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Voor de bodem:
90 g roomboter, op kamertemperatuur
2 eidooiers, gesplitst
2 eetl. koud water

Voor de vulling:
250 g mascarpone
4 eetl. Acacia honing (en meer om te serveren)
1/2 citroen, geperst
1 vanillestokje, gesplitst
250 g vijgen, in kwarten
handje hazelnoten, geroosterd en fijngehakt

Zelf in huis halen: 
180 gram tarwebloem
2 theel. kristalsuiker

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.


Bereiding

  1. Meng voor het deeg de boter, kristalsuiker en een snufje zout met een houten lepel.
  2. Voeg vervolgens de tarwebloem, eigeel en het water toe en kneed kort tot een samenhangend deeg (niet te lang door blijven kneden).
  3. Voeg zo nodig extra water toe. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet minimaal een uur in de koelkast.
  4. Meng de mascarpone met de honing, citroensap en de zaadjes van het vanillestokje.
  5. Proef en voeg eventueel extra honing of citroensap toe.
  6. Zet het mascarpone mengsel afgedekt een uur in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot ongeveer 3-5 mm dikte.
  8. Doe het deeg in een ingevette kleine taartvormpjes, en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  9. Bak de bodem in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin en knapperig.
  10. Laat afkoelen.
  11. Schep vervolgens het mascarpone mengsel erin, verdeel de vijgen erover en besprenkel met extra honing en hazelnoten.
  12. Versier met wat eetbare bloemen en geniet!

Ingrediënten in dit recept